Back to Home

Presentadors i presentadores

ROSA RIBAS

Escriptora de novel·la negra nascuda al Prat de Llobregat però establerta a Alemanya, i més concretament a Frankfurt, des de fa gairebé 25 anys. És Llicenciada en filologia hispànica.

L’any 2006 va publicar la seva primera novel·la, El pintor de Flandes, i des de llavors ha seguit publicant novel·les negres. Amb Entre dos aguas, va començar la seva sèrie de novel·les amb el personatge de la comissària Cornelia Weber-Tejedor. Desprès publica a quatre mans, amb l’escriptora Sabinne Hofmann, la seva trilogia dels anys 50, amb una nova protagonista, la periodista Ana Martí. Abans, però, publica La detective miope, amb un nou personatge principal, la detectiu Irene Ricart. Al 2016, amb Si no lo matamos, recupera el personatge de Cornelia.

Però com que no tot és negre, també ha publicat algunes novel·les d’altres temàtiques, com la seva última obra, La luna en las minas, Pensión Leonardo o Miss Fifty, novel·la per entregues i amb il·lustracions.

No cal dir que la Rosa és una de les escriptores referents de la novel·la negra actual en castellà i acostuma a estar present en els millors festivals del gènere.

La Rosa Ribas va venir al nostre club de lectura de la biblioteca d’Esplugues al primer any. Vam fer una de les seves novel·les de la trilogia a quatre mans, Don de lenguas, i es va mostrar tal com és: intel·ligent, amable i encantadora, per la qual cosa no només ens va fer assistir a una sessió molt interessant sinó que va merèixer el títol de madrina del nostre club. Aquest darrer curs hem tornat a fer una altra novel·la seva, Entre dos aguas.

A la presentació de Desagüe, la Rosa Ribas no només li va donar glamour negre a l’acte sinó que les seves intervencions van ser intel·ligents i brillants, profundes i acurades, i va ajudar a mantenir el ritme que a vegades semblava desbocar-se.

Més informació de la Rosa Ribas la trobareu a la seva pàgina web https://www.rosa-ribas.com/

 

MARC ROMERA

 

XAVI BALLESTER

www.000webhost.com